Beste mensen,

Brilduiker
Brilduiker

Welgeteld 1 brilduikertje werd er in ons telgebied gezien en wel op de Wijde Aa. Wanneer het wat strenger gaat winteren, tellen we er wellicht meer. Dan verdwijnen misschien de grote zilverreigers, waarvan er in november 72 geteld werden. Voor onze gebieden een record. Ook de 7 ijsvogels is een aantal, waarover we in het verleden slechts konden dromen. Ik ben benieuwd of we na de paar nachten met vorst in de afgelopen periode deze maand weer zo veel ijsvogels zullen zien. Bijzonder voor onze telgebieden vond ik ook de zwarte roodstaart in de Gnephoek en 4 kneutjes en 2 rietgorzen in de Wilck. Een witte kwikstaart zagen we in de Riethoornse polder en een grote gele kwik in de Lagenwaardse polder en de Oostbroekpolder. Van ons troetelzwaantje, de kleine, werden er nog maar 6 geteld: 2 in de Hondsdijksepolder en 4 in de Lagenwaardse polder. Hopelijk worden dat er wat meer.

Wat viel er nog meer op?

De slechtvalk in de Wilck, waar ook 2 pijlstaarten en 66 slobeenden zaten. In de Geerpolder werd volop gejaagd, maar toch zaten daar nog 1000 grauwe ganzen.

Nog wat meer duizendtallen: 2100 goudplevieren en 1275 kieviten in de Hondsdijksepolder, 4245 smienten en 1210 kieviten in de Wilck. Spreeuwen met 2000 in de Barrepolder.

Dank

Een voorbeeld van een lijst van waarnemingen
Soortenlijst
Leer de geheimen van een teller kennen...

Na jarenlange trouwe dienst stopt met het tellen van de Boterpolder. Ook langs deze weg wil ik hem bedanken voor alle tijd en inspanning die hij geleverd heeft. Maar dan komt dus de vraag: is er een opvolger? Tot nu toe nog niet maar wie weet komt daar verandering in. Als je de polder erbij wil nemen of je weet iemand, wil je dat dan aan mij doorgeven. Een nieuwe teller wordt uiteraard ingewerkt.

Rest mij nog jullie allemaal een mooie telling en heel prettige feestdagen te wensen.

Met een hartelijke groet,