Beste mensen,

Grutto
Grutto

De apriltelling komt eraan. Niet iedereen doet daaraan mee, maar ik vind het altijd wel leuk om deze telling ook mee te pikken. Zie je in september de laatste Boerenzwaluwen bij je eerste telling, dan zie je in april tijdens de laatste telling wellicht weer de eerste, misschien wel dezelfde. .

Tijdens de maarttelling werden al de eerste Grutto’s gespot. In veel polders met kleinere aantallen. Enkele polder sprongen er uit:

Nog meer voorjaarsgasten: 4 Rietgorzen in de Riethoornse Polder en vele kwikstaarten in lagere aantallen verdeeld over vele telgebieden.

Doortrekkers waren er ook, waarvan de opvallendste 12 Kemphanen waren in ’t Westeinde en eentje in de Grote Polder Zuid. Waren de echte wintergasten dan al vertrokken? Sommige wel zoals de Kleine Zwaan en veel Grote Zilverreigers werden er ook niet meer gezien, maar er waren toch wel een paar opvallende grote groepen Kolganzen:

In de Wilck verbleven nog 3670 Smienten en een Slechtvalk, die ook in de Hondsdijkse Polder werd gezien.

Goudplevieren zaten met 20 exemplaren in de Grote Polder Noord en met 10 in de Hondsdijkse Polder.

In de Lagenwaardse Polder werd een IJsvogel gezien en op de Zegerplas nog 6 Dodaarsjes.

Tot slot wil ik jullie allemaal hartelijk danken voor alle uren die jullie weer in de wintertellingen gestopt hebben. Het is weer mooi geweest en ik hoop dat iedereen in september de draad in goede gezondheid weer kan oppakken.

Met een hartelijke groet,