Beste mensen,

Tureluur
Tureluur

Hopelijk heeft iedereen een goede zomer gehad en is weer helemaal uitgerust, boordevol nieuwe energie.
Als ik naar buiten kijk, lijkt het alsof de zomer er nu echt op zit. Het is half bewolkt, de lucht is glashelder en het waait stevig. Kortom: een voorbode van de herfst?
En dan begint het tellersbloed weer te kriebelen. A.s. weekend kunnen we er weer op uit. Ik vind die septembertelling altijd een heel leuke. Zo hier en daar zie je nog zwaluwen of hoor je nog een enkele tjiftjaf.

Maar weidevogels als tureluur en grutto zijn al verdwenen. Sommige wintergasten zijn al gearriveerd. Op een paar plaatsen zag ik al smienten. Ook doortrekkers als tapuit laten zich nu zien. Ik ben benieuwd wat de lijstjes van onze waarnemers gaan opleveren. Ik hoop daar weer elke maand verslag van te doen.

Ik zoek nog tellers voor de Hazerswoudse Droogmakerij en de Bent/ en Delfpolder. Wil je die gebieden (of eentje ervan) zelf voor je rekening nemen of weet je iemand die dat wil doen, dan hoor ik dat graag. Ben natuurlijk altijd bereid om toekomstige tellers in te wijden in de geheimen van de telkunst.

Tot slot wens ik iedereen een heel goed telseizoen toe met hopelijk grote aantallen en/of zeldzame vogels.Met een hartelijke groet,