Beste mensen,

Boerenzwaluw
Boerenzwaluw

Hopelijk hebben jullie een heerlijke zomer en een mooie vakantie gehad. Maar de eerste smienten zijn al weer gezien. Ja ja, of je het wilt of niet de winter komt eraan! Maar voorlopig beleven we nog een staartje nazomer. Overal zie je zwaluwen die zich verzamelen voor de grote reis. Een paar weken geleden zag ik nog in een vogelhut een nestje met 5 jongen. Hopelijk hebben hun ouders in de regentijd genoeg voedsel kunnen vinden om hen sterk genoeg te maken voor de tocht naar Afrika.

De septembertelling staat voor de deur. Op de radio hoorde ik dat er tegenwoordig meer krakeenden dan wilde eenden gezien worden. Ik wil dan ook komend seizoen elke maand bijhouden hoeveel krak- en wilde eenden we tellen. En natuurlijk hou ik ook weer de grote zilver en blauwe reiger nauwkeurig in de gaten. Juist dit soort ontwikkelingen maakt het tellen zo leuk. We gaan met dezelfde ploeg aan de slag als vorig seizoen. Hopelijk beleven jullie er veel plezier aan.

Dan nog iets pietluttigs. De ene instantie schrijft vogelnamen met een hoofdletter, de andere met een kleine. Vanaf nu hou ik de kleine letter aan.

Met een hartelijke groet,