Beste mensen,

Wulp
Wulp

Om wulpen te zien moest je in de Wilck zijn, daar waren ze met 1900 exemplaren aanwezig. Verder zaten daar 3050 kolganzen, waarvan er ook 1461 in de GroteĀ  Polder Zuid zaten. Verder in de Wilck:

De slechtvalk zat ook in de Achthovener polder, de Gnephoek, de Grote Polder Noord en met 2 exemplaren in de Hondsdijkse polder. In de laatste werden 14 veldleeuweriken, 2 tjiftjafs, 20 graspiepers en een ijsvogel geteld. Een ijsvogel werd ook gezien in de Doespolder en twee in de Westbroekpolder. De Lagenwaardse polder was goed voor 65 kleine zwanen, een sperwer, 3000 goudplevieren en 4500 kieviten. In de Geerpolder zaten 2100 kieviten en 4650 stormmeeuwen, duidelijk een gevolg van maaien en gieren in december(!). Twee dodaarsjes zaten in de Zegerplas en eentje in de Achthovenerpolder. Daar zat ook een grote gele kwik en een groene specht.

Nog wat leuke soorten en/of aantallen: 19 wintertalingen in de Wijde Aa, 12 in de Gnephoek en 17 in de polder Kerkweg. In de Barrepolder 347 grauwe ganzen en een carolina eend. Een sperwer en 700 grauwe ganzen in de Riethoornse polder. Onze trouwe scholekster in de Gemenewegsepolder, 7 watersnippen in de Boterpolder en 7 ooievaars in de Gnephoek. Een kleine zilverreiger werd geteld in de Grote Polder Zuid. Grote zilvers waren met 44 exemplaren aanwezig en blauwe reigers met 62. De wilde eend was met een aantal van 1192 duidelijk de baas over 360 krakeenden, waarvan de meeste met 124 eenden in de Riethoornsepolder zaten. Tenslotte heb ik ook eens het aantal buizerds geturfd. Ik kwam tot 19.

Ik wens iedereen een heel plezierige januaritelling. In de brief van SOVON is al gewezen op het belang van deze midwintertelling, dus dat ga ik niet nog eens overdoen.

Met een hartelijke groet,