Beste mensen,

Vink
Vink

De weersomstandigheden zaten in het telweekend niet mee. Veel regen en grijze luchten. Dat heeft velen van jullie er niet van weerhouden om er toch op uit te trekken en de tellingen te verrichten. Hulde! Helaas was de Bonte Tapuit al een paar dagen vertrokken, dus konden we die niet meer op ons lijstje zetten. Maar zo gaat dat in de vogelwereld. Ze komen en ze gaan. In ons telgebied hadden we heel veel vinken. Voor ons een recordaantal van 65 in de Riethoornse Polder.

Verder zat daar nog een Casarca, naar wij vermoeden een escape, maar dat was aan de buitenkant niet te zien. Deze maand werden er meer Blauwe dan Grote Zilverreigers geteld. De teller stond stil op 62 Blauwe en 45 Grote Zilvers. Het grootste aantal Grote Zilvers zat in de Wilck. Daar verbleven 8 exemplaren. In de Riethoornse Polder verbleven 10 Blauwe Reigers. Het lijkt erop dat er in het westelijk deel van onze telgebieden meer Grote Zilverreigers verblijven dan aan de andere kant van de Gemeneweg.

In de Wilck werd een Ruigpootbuizerd geteld en ook nog 2 Slechtvalken. Geen wonder, want daar waren ook 6140 Smienten, 4 Pijlstaarten, 40 Goudplevieren en een late Scholekster. Genoeg prooien dus voor echte rovers.

Een andere late Scholekster werd gesignaleerd in de Polder Groenendijk en de Gemenewegse Polder. In de Geerpolder wachtten 2 Witte Kwikstaarten blijkbaar nog op een invallende winter. 4 Kleine Zwanen werden geteld in de Hondsdijkse Polder. Ook daar verbleef een Slechtvalk. Een andere Slechtvalk werd nog gezien in ’t Westeinde. Daar zaten ook nog 3 Pijlstaarten en 24 Wintertalingen. 42 Wintertalingen verbleven in de Kerkwegpolder.Tapuiten waren er ook 4 in de Oostbroekpolder en 5 in de Westbroekpolder.

Wat viel er verder nog op? In de Doespolder 260 Stormmeeuwen en 49 Turkse Tortels. In de Vlietpolder een Sperwer en in de Achthovenerpolder 6 Goudhaantjes. Tot slot nog 470 Kieviten in de Polder Groenendijk.

We moeten eerst nog door een storm heen, maar daarna zijn de weersvooruitzichten voor komend weekend gunstig. Ik wens jullie weer een heel plezierige telling en misschien brengt de zuidwesterstorm wel weer verrassingen met zich mee.

Met een hartelijke groet,