Beste mensen,

Boerenzwaluw
Boerenzwaluw

Een flink aantal tellers heeft in september al meegedaan aan de SOVON-telling. Het was niet zo verschrikkelijk spectaculair allemaal, maar alle tellers hadden nog Boerenzwaluwen:

In een aantal polders vlogen ook nog Huiszwaluwen:

Wat werd er verder nog aan opmerkelijks waargenomen? De eerste 160 Smienten zaten in de Wilck, dat zal deze maand wel fors toenemen. In de Wilck zaten ook nog 315 Grauwe Ganzen. In de Hondsdijkse polder zat een Slechtvalk en in de aangrenzende Lagenwaardse polder 145 Grauwe Ganzen, 520 Kieviten en 85 Goudplevieren. In de Oostbroekpolder zaten 5 patrijzen. Tot slot werden in de Groenendijkse polder nog 600 kieviten en 145 goudplevieren geteld.

Vorige week tijdens de Euro Birdwatch was het weer de eerste uren bar en boos. Dat had zeker invloed op de tellingen. Hopelijk hebben we a.s. weekend beter weer en met de vogeltrek in het vooruitzicht wordt het vast weer een mooie telling. Ik hoop dan ook dat jullie er veel plezier aan beleven en dat we de nieuwsbrief van november kunnen vullen met bijzondere soorten en/of grote aantallen. Veel plezier!

Met een hartelijke groet,