Beste mensen,

Ben ik net lekker aan het kijken naar jullie waarnemingen van vorige maand, word ik steeds van de site afgeknikkerd. Ik krijg wel gemakkelijk verbinding met andere sites, maar Sovon wil me zeker vandaag niet hebben. Daarom deze keer een andere, onvolledige, nieuwsbrief dan ik gewend ben. (Ook het invoeren van gegevens ging trouwens niet van een leien dakje).

Ik heb dus lang niet alle gebieden kunnen bekijken, maar ik zag wel dat van een aantal gebieden de gegevens nog niet zijn ingevoerd. Of is er vanwege het slechte weer niet geteld? Als je niet geteld hebt, kun je dat ook aangeven.

Wat ik wel zag was dat de Lagewaardse polder een record aantal goudplevieren kende n.l. 6800. En ook de kieviten met 1900 mochten er zijn. Verder zaten daar 23 kleine zwanen, 190 kolganzen en 615 grauwe ganzen. Het wordt daar deze winter weer ‘the place to be’ in goed Nederlands.

Ook de Hondsdijkse polder kon ik nog bekijken. Daar zat een slechtvalk, 655 kieviten en een grote gele kwik. En toen hield het op…

Rest mij nog jullie a.s. weekend een hele goede telling toe te wensen. De weersvoorspellingen zijn in ieder geval gunstig. En natuurlijk wens ik jullie ook heel prettige feestdagen en een goed 2010!

Met een hartelijke groet,