de Rode Wipmolen
de Rode Wipmolen
De educatiecommissie van de VWG organiseerde diverse avonden en excursies voor niet-leden. Via advertenties in de regionale bladen werden ze aangekondigd. Hieronder treft u kort de activiteiten van het seizoen 2004 - 2005, met - waarmogelijk - verwijzingen naar verslagen van vorige edities van de excursies of naar de gebieden die bezocht werden.

Graafwerkzaamheden
Aanleg van het plasje in de Wilck

Zondag 17 oktober 2004: De Wilck.

Aanvang 8.30 uur bij De Rode Wipmolen, begin van de Vierheemskinderenweg, Hazerswoude, te bereiken via de Gemeneweg. De tocht duurde ongeveer 2 uur duren en leide naar de Westvaart (watervogels) en het weidevogelreservaat "De Wilck". Grote Zilverreiger, Snippen en Smienten. 26 deelnemers.

Donderdag 18 november 2004: Tanzania/Kenia

Een lezing doorin 't Anker. Hij vertelde over zijn bezoek aan Tanzania/Kenia (Afrika) met spontale collecte. 50 deelnemers.

Donderdag 20 januari 2005: Reigers

Deze avond stonden de reigerachtigen in de belangstelling.verzorgde de lezing in Zaal Scheppingskerk in Leiderdorp. 26 deelnemers.

De bus

Eidereenden in Zeeland

Niet alleen ganzen, alle wintergasten zijn te zien

Zaterdag 5 februari 2005: Ganzenexcursie

De traditionele ganzenexcursie leidt naar het Zeeuwse Deltagebied en/of de Zuid-Hollandse Eilanden. We starten vanaf de carpoolplaats Gemeneweg, Hazerswoude, 8.00 uur en carpoolplaats A4 Leiden, 08.15 uur. De tocht duurt gehele dag tot ongeveer 18.00 uur. Er wordt eenmaal gestopt bij een restaurant, waar voor eigen rekening geluncht kan worden. 't was koud dit jaar dus de tip "Zorg voor voldoende warme kleding, waterdicht schoeisel en een verrekijker" bleek weer relevant.
Lees het verslag van. 48 deelnemers zagen de Roodhalsgans.

Vogelzangcursus

Donderdag 17 maart 2005, theorie: 29 deelnemers.
Zondag 3 april 2005: De Houtkamp in Leiderdorp, 34 deelnemers. Grote Bonte Specht, Zwartkop.

HET plasje voor de waarnemingen
Vogelplas Spookverlaat

Zondag 10 april 2005: Kruiskade/Spookverlaat

De publieksexcursie over de Kruiskade en het Spookverlaat, Hazerswoude, begon om 8.00 uur. Vanaf het ooievaarsnest bij het Spookverlaat werd aandacht geschonken aan de weidevogels en zangers. Lees het verslag van 2005. 25 Bezoekers keken naar de Blauwborst en Sperwer.

Zondag 17 april 2005: 3/6 Vogelzangcursus

De 2e excursie cursus Vogelzang ging met 31 deelnemers naar Cronesteyn Leiden.

Zondag 1 mei 2005: 4/6 Vogelzangcurusus

De 3e excursie cursus Vogelzang bij de Kromme Aar, Alphen a/d Rijn trok 24 deelnemers. Gespot: Fluiter, Zwarte Wou.

DE steltloper
Makkie met één stelt

Zondag 15 mei 2005: 5/6 Vogelzangcursus

De 4e excursie cursus Vogelzang gaat naar de Wijde Aa Ofwegen.Spotvogel en Bosrietzanger.

Donderdag 19 mei 2005: 6/6 Vogelzangcursus

Op de donderdagavond was de afsluitende avond cursus "Vogelzang voor beginners" in het Het Anker, Hazerswoude-Rijndijk namen de 20 deelnemers deel aan een test van kijkers.


©VWG Koudekerk / Hazerswoude e.o |
Naar de top van deze pagina
| Meer informatie over publiekseducatie en -activiteiten van dit seizoen, georganiseert door de educatiecommsie, kunt u bij inwinnen.