Op de verzamelplaats bij Boers konden wij ook al vogels kijken. Een heggenmus en 2 staartmezen kwamen ons uitzwaaien. Netjes op tijd en met mooi zonnig weer vertrokken wij met 8 auto’s en 23 deelnemers richting Zeeland. Via de A13 sneeuwbui, A20, A16, A15, A29 en de N217, strak blauwe lucht, kwamen wij via de N491 in het Oude Land van Strijen aan. Daar zagen wij veel brandganzen langs de kant en enkele kolganzen, waarvan 1 met een ring om zijn hals (Z88). De groep hazen was ook heel leuk om te zien. Verderop zaten goudplevieren. Wij hadden (uit)zicht op Industriegebied Moerdijk. Er zat links van de weg een buizerd. Een ruigpoot? Neen, bij het opvliegen waren de gele poten zichtbaar en een ruigpootbuizerd heeft bevederde poten.

Onderweg had mijn auto (meestal de laatste) walkie-talkiecontact met de voorste auto (o.a.en) zodat je goed bij elkaar bleef en meldingen snel aan elkaar kon doorgeven. Weer 2 groepen brandganzen. Waf, Waf, Waf is de kenmerkende roep van deze gans. Smienten, overal ganzen in de lucht. Het rondje Oude Land van Strijen was compleet. De bewolking nam weer toe.

Verder via de A29 richting Zierikzee, de Ventjagersplaten deden wij niet aan want daar had je gezien de omstandigheden zeker laarzen nodig. Na een tussenstop op de N59 Hellegatsplein, met sneeuw tussen je broodje, weer verder richting Den Bommel, de Bommelse Gorzen. Veel torenvalken onderweg.

Bij de Bommelse Gorzen vlogen wat watersnippen, putters maar er was ook een klein drama;vond een waterral in een rattenval, je kunt het beestje dan wel goed op de hand bekijken maar het is in één keer wel een heel klein vogeltje geworden. Via de haven van Den Bommel, veel wulpen, weer een sneeuwbui, de N215 richting Middelharnis, nijlganzen, kauwen, sneeuw, sneeuw, sneeuw.
Op naar Stad aan ’t Haringvliet en de Stadse Gors, gelukkig weer zon en opklaringen.

Veel kramsvogels, brand-grauwe- en een kleine canadese gans. Weer verder naar de Slikken van Flakkee bij Melissant. Opnieuw kol- en grauw gans. Zwarte ruiter, zilverplevier in het plasje. Wij liepen een stukje van de aangegeven route aldaar en heen hadden wij wind mee en dat was zeer aangenaam, wij liepen een beetje in de beschutting en het was prima uit te houden, totdat wij bij ons keerpunt aankwamen. In de plas verderop zaten o.a. pijlstaart en wintertaling.
Toen hadden wij dus tegenwind en dat was wat minder. Toch had ik het niet koud want we hebben een behoorlijke wandeling gemaakt en de terugweg ging in rap tempo. De slootjes waren bevroren.
Na deze wandeling gingen wij richting Stellendam naar het Bosje van de Plaat van Scheelhoek. Daar kwamen wij rond 15:00 aan en en wij zagen twee vrouwtjes blauwe kiekendief zweven, grote zaagbek en zelfs een slechtvalk. Een heel mooi plekje maar natuurlijk weer een sneeuwbuitje.
Nog even naar Goedereede-Havenhoofd waar veel krakeenden zaten en via de Romeinenweg weer verder. Kleine Zilverreiger, kemphaan en weer brandganzen. Goedereede moet je vermijden want ze hebben hele hoge onmogelijke drempels en kinderkopjes. Als laatste gingen wij nog even naar De Kouden Hoek, waar Bert 100-den rotganzen in het water aan de andere kant van de dijk zag zitten. Enkele grutto’s waren verderop te zien en er vlogen putters over.