Uilskuiken -
Uilskuiken

Nieuwe plek voor kerkuilen

Vorig jaar was het feest voor de vogelwerkgroep. In het 37-jarig bestaan was het nog nooit voorgekomen dat kerkuilen gebruik maakten van een kast in Koudekerk.

Al vele jaren hing er een in de schuur van de familie Van der Meijden. Het was spannend toen we bij de eerste controle zagen dat er drie eieren in de kast lagen. Het jaar daarvoor hadden we al kerkuilen tussen een paar platen en het plafond zien zitten en op de grond braakballen en strontsporen gezien. Na nog een controle vonden we zes jongen in de kast, die na een paar weken geringd werden. Zoals je wel vaker ziet bij vogels, maakten ook deze kerkuilen gebruik van een schuur die, om het maar netjes te zeggen, niet meer helemaal up-to-date was. De uilen konden vrij in- en uitvliegen. De deuren stonden altijd open. Of konden ze niet meer dicht? Kortom de schuur was hard toe aan een renovatie. Oeps, wat nu met de kerkuilen? Want de eigenaar koos voor een dichte schuur. Iets wat wij eigenlijk heel logisch vonden. Na enig overleg is toen met de familie Van der Meijden afgesproken dat na de renovatie zij zelf voor een gat in de gevel zouden zorgen en de kast ophangen. 

Verzamelen uilskuikens voor het ringen -
Verzamelen uilskuikens
Vlieggat -
Uilskuiken

Mooi!

En ziehier het resultaat! Een mooi gat in de gevel en een kast die van binnenuit gecontroleerd kan worden en waar de kerkuilen jarenlang gebruik van kunnen maken. Onze dank gaat speciaal uit naar de familie Van der Meijden voor hun spontane medewerking.  Een mooi voorbeeld voor iedereen die van uilen houdt.

Perfecte plaats -
Uilskuiken

Meer informatie over de uilenwerkgroep kunt u inwinnen bij .