Terug

0 Denk mee over 14 nieuwe ideeën - 2020-04

Organisatie informatiebijeenkomsten in mei

Momenteel onderzoeken we de geselecteerde 14 nieuwe ideeën van bewoners en bedrijven die kansrijk zijn, als aanvulling op de eerder voorgestelde maatregelen. In informatiebijeenkomsten die medio mei gepland staan, willen we u de eerste resultaten presenteren en uw mening vragen over de nieuwe ideeën en over de contouren van een conceptmaatregelenpakket. Vanwege de richtlijnen die gelden in de aanpak van het coronavirus zijn fysieke bijeenkomsten nu niet mogelijk. We werken we aan andere (online) mogelijkheden om u bij te kunnen praten en in gesprek te komen. Via de nieuwsbrief en website houden wij u op de hoogte.

Aanpak bewegwijzering vrachtauto’s

Binnenkort verschijnen er op de wegen tussen Boskoop en de A12 nieuwe wegwijzers. Het idee hiervoor is door ondernemers in het gebied ingediend bij Beter Bereikbaar Gouwe. De gemeenten Alphen aan den Rijn en Bodegraven-Reeuwijk hebben het idee opgepakt en gaan op korte termijn deze maatregel samen uitvoeren. Dit moet ertoe leiden dat vrachtwagens, die frequent kwekers bezoeken, via de grotere wegen het gebied uit gaan en niet meer als sluipverkeer door o.a. Reeuwijk-Dorp rijden.Wegwijzers Vrachtauto

Deze wegwijzers blijven staan totdat de gewone bewegwijzering is aangepast. Zo wordt de algemene ANWB bewegwijzering op de wegen in Boskoop Oost en op de N207 voor vrachtauto’s de komende jaren verbeterd.  

Wat vindt u van de 14 nieuwe ideeën?

Wilt u al eerder dan tijdens een (online) bijeenkomst uw reactie geven op de 14 nieuwe ideeën? Dat kan nu eenvoudig online via de Denk mee knop op deze website. Met uw kennis en inzichten krijgen we uw belangen goed in beeld en uw argumenten voor en tegen de nieuwe ideeën. U kunt reageren tot en met 1 mei a.s.

Hoe kunt u een reactie geven?

Met een klik op de ‘Denk mee met Beter Bereikbaar Gouwe’ button komt u in een startscherm. Hierop ziet u de mogelijke maatregelen zichtbaar op de gebiedskaart. Rechts van de pagina staan alle 14 ideeën onder elkaar op alfabetische volgorde. Als u op een idee klikt, komt u in een nieuw scherm, met een beschrijving van het idee. Via de Denk mee knop kunt u uw mening en/of een inhoudelijke reactie kwijt.

Een reactie geven kan alleen op één of meerdere van de 14 nieuwe ideeën. U kunt per maatregel een reactie indienen. De reactietermijn voor de overige 26 maatregelen is op 5 januari jl verstreken. Reageren op de nieuwe ideeën kan tot en met 1 mei as.

Geeft u liever een algemene reactie in plaats van een reactie op een of meerdere maatregelen? Dan kunt u uw reactie mailen naar beterbereikbaargouwe@pzh.nl

Wilt u alle 40 maatregelen bekijken? Met een klik op het schuifje in het startscherm komen alle 40 maatregelen in beeld. Uit deze totale set wordt de komende periode een samenhangend maatregelenpakket samengesteld. De eerste contouren van een maatregelenpakket verwachten we medio mei aan u te kunnen presenteren.

40 Alternatieven

Wat gebeurt er met uw reactie?

De medewerkers van het team Beter Bereikbaar Gouwe behandelen uw reactie vertrouwelijk. Uw inbrengt wordt verwerkt in de factsheet van de maatregel. De factsheets worden zo continu aangevuld met nieuwe inzichten. U ontvangt geen persoonlijke terugkoppeling op uw reactie via de Denk mee-knop.  

De informatie uit factsheets gebruiken we om de maatregelen inhoudelijk en op draagvlak te beoordelen. Het doel is te komen tot een samenhangend pakket aan maatregelen dat zorgt voor een betere bereikbaarheid, leefbaarheid en dat de economie versterkt.

Als wij vragen hebben over uw reactie, dan zoeken wij contact via het mailadres dat u heeft ingevuld. Heeft u vragen over Beter Bereikbaar Gouwe dan kunt ons ook mailen via beterbereikbaargouwe@pzh.nl. Na bestuurlijk overleg worden de factsheets openbaar gemaakt op www.beterbereikbaargouwe.nl.

Meer weten over Beter Bereikbaar Gouwe?

U kunt actuele informatie over Beter Bereikbaar Gouwe vinden op de website: www.beterbereikbaargouwe.nl. Heeft u een vraag? Stel deze via beterbereikbaargouwe@pzh.nl