Terug

0 Nieuwe springstaart | Waarneming.nl - 2023-10

Deze nieuwsbrief is editie #100! We zijn de nieuwsbrief bijna negen jaar geleden begonnen, in december 2014. In nieuwsbrief #1 berichtten we TOEN onder andere over de vondst van een nieuwe springstaartsoort in Nederland: Calvatomina nr superba. Inmiddels zijn er 52 goedgekeurde waarnemingen van deze springstaart ingevoerd op Waarneming.nl. Hier kun je de eerste nieuwsbrief bekijken.

Ons platform zag er in 2014 nog behoorlijk anders uit. We hadden destijds een ander logo en de site zag er compleet anders uit. Het aantal waarnemingen was toen wel al indrukwekkend voor de grootte van ons landje, namelijk 6 miljoen in een jaar. En ook in 2014 hadden we al heel veel soortspecialisten die enorme bergen werk verzetten. Samen zorgden zij dat jaar voor meer dan 2,5 miljoen validaties.

Wij zijn benieuwd hoe ons platform eruitziet over nog eens 100 nieuwsbrieven en hopen dat je dan nog steeds evenveel plezier beleeft in de natuur en met Waarneming.nl als vandaag. Samen ontdekken we meer!

  • Mooie foto's - Steppekiekendief
  • Foto flamingo: Joep Heldoorn
  • Waarnemer van de maand
  • Waarnemingen NL en BE naar Observation.org

Wil je meer weten over Waarneming.nl en hoe het invoeren van een waarneming werkt? Lees dan onze snelstartgids. Alle vorige nieuwsbrieven vind je via deze link: Oude nieuwsbrieven lezen