Terug

0 VBN-Infomail - 2019-11

  • door via Vogelbescherming Nederland
  • 25-11-2019

Aankondiging Nationale Tuinvogeltelling 2020

Van 24 t/m 26 januari 2020 wordt weer de jaarlijkse Tuinvogeltelling gehouden. Ook als Vogelwerkgroep kan het een leuk evenement zijn. Jullie kunnen er bijvoorbeeld de pers mee opzoeken, bijvoorbeeld om aandacht voor jullie overige activiteiten te vragen. En net als vorige keer is er voor jullie weer de mogelijkheid om naderhand de telresultaten per postcodegebied van jullie werkgebied te krijgen. Want hoewel natuurlijk een momentopname, na jarenlang tellen en honderdduizenden tellingen zijn er trends zichtbaar. En bovendien krijgt het veel mensen aan het tellen, en aan het vogels kijken. Win-win als je het ons vraagt! Hopelijk doen jullie allemaal mee – als teller of als Vogelwerkgroep - en/of kunnen jullie bekendheid genereren voor deze publiekstelling! 

Zie hier voor meer informatie over dit evenement, en hier voor de resultaten van afgelopen keer.

Voor deze telling hebben we een folder en een poster laten maken. Mochten jullie hier belangstelling voor hebben, om de telling te promoten of om jullie eigen activiteiten dat weekend voor het voetlicht te brengen. Laat het mij weten en ik stuur je desgewenst een stapel toe (zo lang de voorraad strekt), vanaf eind deze maand. Bedankt alvast voor jullie medewerking!

Verslag Euro Birdwatch 2019

Deze trektelling vond afgelopen 5 oktober j.l. plaats, en het verslag is onlangs gereed gekomen. Via deze link (onderaan de pagina) vinden jullie het, maar ik heb het ook bijgevoegd. De contactpersonen van de telposten hebben hem ook al ontvangen.

Voor de werkgroepen die nog niet bekend zijn met het fenomeen Euro Birdwatch geeft dit verslag (hopelijk) een goed beeld van het gebeuren. De volgende Euro Birdwatch staat overigens gepland voor zaterdag 3 oktober 2020, maar daarover volgend voorjaar meer. Veel leesplezier in ieder geval.

Excursieleiders gezocht!

Natuurlijk zijn jullie allemaal enthousiast over vogels, net als wij hier. En heb je veel vogelkennis en vindt je het leuk om die kennis over te dragen?Vogelbescherming is namelijk altijd op zoek naar bevlogen excursieleiders, die het leuk vinden om mensen enthousiast te maken voor vogels. Vogelbescherming maakt promotie voor de excursies. Daarmee zijn de excursies een goede manier om je vogelwerkgroep onder de aandacht te krijgen bij een groep mensen die jullie anders wellicht niet zou bereiken. Het is natuurlijk geen enkel probleem om tijdens de excursies zowel over je eigen vogelwerkgroep als over Vogelbescherming te vertellen.

Zie hier voor meer informatie over deze vrijwilligersfunctie: https://www.vogelbescherming.nl/help-mee/kom-zelf-in-actie/word-vrijwilliger/excursieleider.

En bij vragen of opmerkingen weten jullie me te vinden. Ik hoor het graag! gert.ottens@vogelbescherming.nl