Vogelvriendelijkste tuin Leiderdorp -

LEIDERDORP - De vogelvriendelijke tuin aan de Korenmolen is de mooiste tuin van Leiderdorp. Wethouder Leo Maat mocht zaterdag in het clubgebouw van de volkstuinvereniging De Bloemhof de Bloemhof-bokaal

Keuring

Tuinkeuringscommissie Mooi Leiderdorp heeft in het afgelopen jaar de van de weg zichtbare voor- en achtertuinen begluurd en gekeurd. Daarnaast konden ook niet direct voor iedereen zichtbare watertuinen en ecologische tuinen worden aangemeld. In het kader van de stadscampagne werd door de deskundige jury speciaal aandacht besteed aan vogelvriendelijk ingerichte tuinen en aan de rol van insecten en andere dieren in de tuin. De commissie nomineerde een serie en er werd de uiteindelijke winnaar gekozen.

 

Meer over het initiatief: Meer tuinen en prijswinnaars

Groen doen!

Er werd natuurlijk heel wat af gebazeld door hotemetoten, wij zullen u er niet mee lastig vallen. Wellicht een lichtpuntje. Een van de commissieleden merkte met enige verontrusting op dat hoe langer hoe meer tuinen worden volgegooid werden met stenen, tegels en ander plaveisel. Dat vindt men niet mooi!
Die verstening was de vogelwerkgroep al eens eerder opgevallen en ze baalt daar ook van, maar dan op andere gronden. Waar moeten vogels dan hun kostje bij elkaar scharrelen, waar moeten zij dan heen vluchten bij een roofvogelaanval? Als die mensen dan zo graag een geplaveid gazonnetje willen hebben, waarom gaan zij dan niet wonen in een (boven)huis met een fijn balkon!!

De prijswinnaars, enworden gefeliciteerd met hun beker, niet alleen door de gemeente Leiderdorp, maar vooral door ons!