Aandacht voor groen!

LEIDERDORP door Bas van Emmerik

Donderdag 13 april namen leerlingen van groep 8 van de Leiderdorpse basisscholen deel aan activiteiten over en rond bomen: het bomenbeleefpad. Wethouder Jeff Gardeniers opende om 8.50u het Bomenbeleefpad door samen met de leerlingen een wenskaartje te hangen in de beukeboom nabij het Milieu Educatief Centrum (MEC) in de Sterrentuin. Hierna vervolgden de leerlingen hun weg door park De Houtkamp waarbij ze door vrijwilligers werden begeleid bij korte activiteiten.

13 april 2017 - Bomenleefpad - Grote belangstelling van scholieren
Volle stand

Bewustwording van het groen is volgens wethouder Jeff Gardeniers een belangrijk doel van het Bomenbeleefpad. Gardeniers noemde de toenemende verstening van onze omgeving een reden om dit evenement jaarlijks te organiseren. Kinderen kunnen zodoende op jonge leeftijd kennismaken met bomen en natuur. Het landelijk gekozen thema 'bomen verbinden' sluit hierbij goed aan.
Na de ontvangst en korte inleiding bij het Milieu Educatief Centrum konden de kinderen door naar de eerste van in totaal vijf activiteiten. Groep acht van de Willem de Zwijgerschool mocht het spits afbijten. Juf Maaike vertelde dat haar school voor de negende keer meedeed aan het Bomenbeleefpad. De leerlingen waren opvallend enthousiast. Volgens juf Maaike komt dit doordat er op de Willem de Zwijgerschool veel aandacht is voor groen. Zo heeft de school een zogenaamd groen schoolplein en er is een vlinder- en insectentuin.

13 april 2017 - Bomenleefpad - Wat gaat er in zo'n pot?
Volle stand

Behalve voor bomen was er ook aandacht voor vogels. Dit werd verzorgd doorenvan Vogelwerkgroep Koudekerk/Hazerswoude e.o. Brouwers legde uit dat er sinds 1984 zo'n zeventig nestkasten van de vogelwerkgroep te vinden zijn in De Houtkamp. De vogelexperts zijn vanaf het begin betrokken geweest bij het Bomenbeleefpad. Ze hebben de kinderen aan hun tafel heel wat laten zien over vogels en hoe je het die naar de zin maakt. De route eindigde voor de kinderen wederom bij het Milieu Educatief Centrum (MEC). Hier kregen de kinderen van André van het MEC een leuk en groeizaam aandenken aan deze dag gepresenteerd.