2012 is het zesde jaar!

SOVON stadsvogelmeetnet MUS gaat het zesde jaar in: doe ook mee in 2012 Het Meetnet Urbane Soorten gaat alweer zijn zesde jaar in. Dit stadsvogelmeetnet is opgezet door SOVON Vogelonderzoek Nederland en Vogelbescherming Nederland om de aantalsontwikkeling en verspreiding van broedvogels in bebouwde gebieden beter in beeld te brengen. Het is een laagdrempelige telling geschikt voor ervaren en minder ervaren tellers. De resultaten van de eerste vijf jaar zien er goed uit en in diverse artikelen en nieuwsbrieven is dat op de MUS-pagina van Sovon uit de doeken gedaan.

Zelf meedoen, individueel of als vogelwerkgroep
Kauw in nestkast Ooij
De kauw Harvey van Diek 
Als u interesse heeft om mee te doen, kunt u meer informatie vinden op de website van SOVON, waar ook een postcodegebied in de buurt kan worden uitgezocht

De verspreiding van de Kauw - Sovon
De verspreiding van de Kauw - Sovon 
In MUS zijn in 2011 maar liefst 160 vogelsoorten vastgesteld en daarnaast ook 17 zoogdiersoorten! Elke MUS-teller kan indien ingelogd kaartjes maken van alle soorten landelijk of van je provincie. Hierbij als voorbeeld een kaartje van de Kauw in Nederland en een aantal regio's in 2011. De soort is in de eerste vier jaar MUS licht toegenomen. Je ziet echter landelijke en regionaal grote verschillen. In de eerste SOVON-Nieuws van 2012 zal te lezen zijn hoe het de Kauw en de andere soorten is vergaan in het afgelopen jaar.

Dit bericht is opgesteld door:

Jan Schoppers, Coördinator MUS, MUS@sovon.nl
SOVON Vogelonderzoek Nederland
Rijksstraatweg 178
6573 DG Beek-Ubbergen
Tel: 024-6848111
Fax: 024-6848122
Email: info@sovon.nl
Internet: www.sovon.nl